FAQ: vragen van bezoekers van deze site


Aangezien ik via deze site regelmatig vragen van bezoekers krijg, heb ik besloten om hier een FAQ pagina van te maken waar ik vragen met het bijbehorende antwoord zal publiceren. (Varieert van weetjes tot technische vragen) 


V: Ben op zoek naar een goede LED 'headlight' voor mijn 1200rt van 2017 die meer licht geeft dan het H7 55 W peertje. In het vorige model had je nog 2x 55W verlichting. Tot nu toe word ik geconfronteerd met forse koelingen die niet passen achter de standaard afsluitdop van de H7 lamp

A: *** Iemand een oplossing hiervoor?? *** Stuur mij het antwoord via: "Contact Luc"

 

V: Mijn BMW navigator VI wordt niet herkend als ik deze aansluit op mijn laptop

A: Energiebeheer van Windows mag de USB poort uitschakelen om energie te besparen. Zet het vinkje uit in de      eigenschappen van je USB (configuratiescherm – apparaatbeheer)

 

V: Waar staat LC voor in het type R1200RT LC

A: Liquid Cooled

 

V: Na aanschaf van de BMW navigator 5 zag ik dat op versie 6 de spotify app staat. Kan ik de software van de BMW Navigator 6 op versie 5 installeren?

A: De Navigator 5 is iets beperkter dan de Navi 6. Software van de 6 op de 5 installeren is niet mogelijk. Op versie 5 kun je MP3 bestanden, die op je apparaat zijn opgeslagen, beluisteren via de mediaspeler.

 

V: Ik krijg geen Nederlandse tekst meer op het scherm van mijn BMW Navigator 5. Wel nog de Nederlandse stem. Kun jij mij helpen aan de NL tekst files voor de Navigator 5

A: De bestanden heb ik op deze site gezet. Je kunt ze HIER downloaden

 

V: Ik heb de mini USB aansluiting van mijn BMW Navigator defect. Heb jij een betrouwbaar adres waar ik dit kan laten repareren ?

A: Van veel mensen heb ik bijzonder positieve berichten ontvangen over Spark Electronics. Dit bedrijf krijgt ook online zeer goede beoordelingen (9.6 / 10) Kijk maar op hun site voor meer info: https://www.sparkelectronics.nl/nl

 

V: Ik heb een route gedownload van r1200rt.nl maar krijg deze niet geopend in Basecamp. Wat doe ik fout?

A: Veel routes op mijn site zijn ingepakt om ruimte te besparen. Je moet de route eerst uitpakken. Basecamp kan niet overweg met .zip of .rar bestanden. Na uitpakken zie je de .GPX file en deze kun je openen in Basecamp.

 

V: Hoe kom ik aan de icoontjes van verschillende BMW motoren om te installeren op mijn BMW Navigator 5

A: Ik heb het bestand op deze site gezet. Je kunt het op DEZE pagina downloaden

 

V: Wat is de beste manier om mijn oliepeil te meten bij mijn R1200RT.

A: Na een rit, de motor op het middenbok plaatsen. Vervolgens 10 minuten wachten en dan het oliepeil bekijken in het peilglas. Dus niet zoals velen denken: peilen als de motor koud is!

 

V: Hoe krijg ik routes die ik van internet gedownload heb op mijn BMW Navigator

A: Sluit je Navigator aan op je PC / Laptop. Open de route in het gratis Garmin programma: "Basecamp" Ga vervolgens in Basecamp naar menu: "Toestel" Klik in het submenu op: "Verzenden naar toestel" De route wordt nu naar je Navigator gekopieerd.

 

V: Er zijn kaartupdates voor mijn nieuwe BMW Navigator. Hoe moet ik deze installeren

A: Download het gratis programma "Garmin Express". Voeg je Navigator toe aan het programma. (aansluiten en op toevoegen klikken) Indien er updates zijn klik je in Garmin Express op "bijwerken" 

 

V: Ik wil de rem en koppelingshandel naar beneden verstellen. (R1200RT bj 2009) Ze staan nu in één lijn met de handvaten en dit vind ik te hoog. Hoe doe ik dit?

A: zie onderstaande afbeelding