Motornieuws BMW overige modellen / algemeen nieuws


11-11-2017

BMW Motorrad breidt het aanbod in het toursegment uit met een model dat specifiek is ontwikkeld om comfortabel te reizen. De BMW K 1600 Grand America maakt zijn debuut tijdens de grootste motorfietsbeurs ter wereld, de EICMA in Milaan (7 - 12 november 2017). Het nieuwe, van de BMW K 1600 B afgeleide model combineert de indrukwekkende prestaties van zijn zescilindermotor met exclusieve uitrusting die het afleggen van lange afstanden zowel comfortabel als fascinerend maakt, geheel in Amerikaanse cruise-stijl, met of zonder passagier. De BMW K 1600 Grand America verschijnt medio maart in de showroom, de consumentenprijs bedraagt € 30.134. 

 

11-11-2017

Highlights van de nieuwe BMW K 1600 Grand America:

 

 • Bijzonder comfortabele luxe toermotorfiets in Amerikaanse stijl.
 • Authentiek, harmonieus design met dynamische lijn aan de zijkant die geleidelijk doorloopt naar achteren.
 • Topkoffer met geïntegreerde rugleuning voor de passagier en extra bagageruimte voor verre reizen.
 • Zijkoffers en topkoffer met geïntegreerde lichtunits.
 • Optionele Stijlvariant met tweekleurige afwerking in Austin Yellow metallic / Blackstorm metallic.
 • Zescilinder lijnmotor conform EU4-norm met een vermogen van 118 kW/160 pk bij 7.750 tpm en een maximumkoppel van 175 Nm bij 5.250 tpm.
 • De topsnelheid is begrensd op 162 km/h.
 • Elektronisch geregelde wielophanging Dynamic ESA met standaard rijmodi ‘Road’ en ‘Cruise’.
 • Achteruitversnelling voor moeiteloos manoeuvreren behoort tot de standaarduitrusting.
 • Effectieve weerbescherming dankzij het hooggeplaatste windscherm.
 • Een laag achterframe en een 70 mm lagere zitpositie voor de passagier.
 • Standaard voetsteunen voor een ontspannen ‘feet forward’ zitpositie.
 • Voetsteunen verkrijgbaar voor de passagier.
 • Schakelassistant Pro voor op- en terugschakelen zonder te hoeven koppelen, is verkrijgbaar als fabrieksoptie.
 • Intelligent Emergency Call (eCall) is leverbaar als fabrieksoptie voor snelle hulp in geval van een ongeluk of een noodgeval.
 • Tot de standaarduitrusting behoren, ABS Pro, Dynamic Traction Control (DTC), een Xenon-koplamp, verwarmbare handvatten, buddyseatverwarming, een Multi-Controller, drie rijmodi (Rain, Road, Dynamic), cruise control en een audiosysteem met navigatie-voorbereiding.
 • Uitgebreide reeks opties leverbaar (adaptieve bochtverlichting, dagrijverlichting, Keyless Ride, Hill Start Control, centrale vergrendeling, etc.).
 • Groot aantal originele BMW accessoires verkrijgbaar (gesmede wielen, verchroomde spiegelkappen, een navigatiesysteem, etc.)

11-11-2017

Na ongeveer tien jaar van continue ontwikkeling heeft BMW Motorrad de middenklassers van de GS modellen helemaal opnieuw ontworpen. De nieuwe BMW F 750 GS en F 850 GS staan medio maart in de BMW Motorrad showroom

 

 

11-11-2017

Highlights van de nieuwe BMW F 750 GS en BMW F 850 GS:

 

 • Krachtige tweecilinder lijnmotor met een slagvolume van 853 cc. BMW F 750 GS: 57 kW (77 pk) bij 7.500 tpm en 83 Nm bij 6.000 tpm. BMW F 850 GS: 70 kW (95 pk) bij 8.250 tpm en 92 Nm bij 6.250 tpm.
 • Zeer krachtig en emotioneel motorgeluid, gerealiseerd door een krukas met kruktappen die 90 ten opzichte van elkaar zijn gedraaid en een ontstekingsinterval van 270 graden.
 • Nieuw, zeer stevig stalen brugframe voor verbeterde rijprecisie.
 • Nieuwe telescoopvork/upside-down telescoopvork plus een dubbelzijdige aluminium swingarm met centraal geplaatst veerbeen voor verbeterde veerkarakteristiek.
 • ABS, ASC plus ‘Rain’ en ‘Road’ rijmodi zijn standaard.
 • Rijmodi Pro met ABS Pro en dynamisch remlicht, DTC en de nieuwe rijmodi ‘Dynamic’, ‘Enduro’ en ‘Enduro Pro’ (laatste drie alleen voor BMW F 850 GS) als fabrieksoptie.
 • ESA elektronisch geregelde vering optioneel verkrijgbaar.
 • Zelfversterkende slipper clutch met een merkbaar kleinere bedieningskracht van de handkoppeling.
 • Full LED-koplamp inclusief LED-dagrijverlichting optioneel verkrijgbaar.
 • Connectiviteit met multifunctioneel instrumentencluster en 6,5-inch fullcolour TFT-display optioneel verkrijgbaar.
 • Slim noodhulpoproepsysteem voor het eerst optioneel leverbaar in de middenklasse.
 • Geoptimaliseerde off-road- en reiscapaciteiten plus verbeterde wind- en weersbescherming.
 • Scherper GS profiel als resultaat van een nieuw design.
 • Nieuwe kleurenconcepten en stijlvarianten ‘Rallye’ en ‘Exclusive’.
 • Uitgebreide reeks opties en accessoires die uniek is in de middenklasse, met onder meer Keyless Ride, Schakelassistant Pro, Dynamic ESA, eCall en Connectivity.
 • Consumentenprijzen: F 750 GS € 10.944 en F 850 GS € 13.894.

13-10-2017 

BMW heeft een prototype van de R1200RS Connected ride gepresenteerd. Deze uitvoering waarschuwt je bij naderend gevaar. De R 1200 RS Connected Ride heeft een assistent met tal van andere systemen om ongelukken tussen een motorfiets en een auto te voorkomen. Technisch gezien gebeurt de detectie van een gevaarlijke situatie en het initiëren van passende waarschuwingsmaatregelen door de voertuig-voertuig communicatie (V2V), op basis van een producent-onafhankelijke communicatie standaard en hoge precisie satelliet-gebaseerde lokalisatie via het D-GNSS (Differential Global Navigation Satellite System). Het CMC (Connected Motorcycle Consortium) is door BMW, Honda en Yamaha opgericht.

 

08-10-2017

BMW Motorrad eerste motorfietsfabrikant op partslink24

BMW Motorrad is de eerste motorfietsenfabrikant die deelneemt aan partslink24, het niet-merkgebonden online bestelplatform voor onderdelen van auto’s en motorfietsen. Via partslink24 kunnen onafhankelijke motorfietsbedrijven originele BMW Motorrad onderdelen en accessoires bestellen bij de officiële BMW Motorrad dealer, 24 uur per dag en zeven dagen per week.

 

Bron: https://www.nieuwsmotor.nl

 

Dit zelf gelezen hebbende, vraag ik mij af wat dit betekend voor "De Hobbyist" uit Hunsel. Deze in BMW motoren gespecialiseerde zaak, die (niet geheel onbelangrijk) door haar klanten de hemel in wordt geprezen voor hun uitmuntende service, wordt nu geruime tijd door BMW Motorrad geboycot, waardoor zij niet meer in staat zijn originele nieuwe onderdelen te leveren. Op hun site staat het volgende:

 

"BMW heeft onze Duitse BMW dealers gedreigd hun dealerschap af te pakken als ze ons zouden blijven leveren, waardoor we in korte tijd onze leveranciers kwijt raakten"

 

Lees HIER het volledige bericht op de site van "de Hobbyist"

 

Wellicht wordt deze zaak gezien de eerder genoemde uitmuntende service als een bedreiging gezien. We zullen de beweegredenen van BMW Motorrad waarschijnlijk nooit te weten komen. 

 

08-10-2017

Recall voor 2014 - 2017 BMW R NineT modellen

 

In de USA heeft BMW Motorrad alle verkochte modellen van het type R NineT (K21) teruggeroepen naar de dealers wegens een mogelijk probleem met de bevestiging van de swingarm-as. De boutjes aan de rechterkant van de swingarm-as zouden los kunnen lopen, wat voor een gevaarlijke situatie kan zorgen. Dit zou voorafgegaan kunnen worden door "ongewone geluiden"of een ratelend geluid. In Amerika gaat het hierbij om 3368 motorfietsen die tussen 2014 en 2017 zijn geproduceerd. Volgens de documentatie van de Amerikaanse NHTSA zijn er diverse meldingen van buiten de USA gekomen, waarna BMW een onderzoek heeft ingesteld. Dit heeft uiteindelijk geleid tot deze "stop sale" recall. Het is niet helemaal duidelijk of dit ook over modellen als de R NineT Racer, R NineT Urban G/S, R NineT Pure en R NineT Scrambler gaat, maar op foto's ziet het betreffende onderdeel met de vier boutjes er op alle R NineT modellen exact hetzelfde uit, dus de kans hierop lijkt groot.

 

In een brief aan haar Amerikaanse dealers geeft BMW Motorrad aan dat deze situatie zeer vervelend is, vooral omdat er de laatste maanden al de nodige andere grote recalls zijn geweest, wat voor extra druk op de dealers zorgt. In de brief worden die recalls en de voortgang hieromtrent nog eens opgesomd. 

 

In het RDW terugroepregister wordt nog geen melding gemaakt van de dezelfde recall voor Nederland. 

 

Bron: https://www.nieuwsmotor.nl

 

08-10-2017

BMW R 1200 RT ook na 2017 voor verkeerssurveillance politie.

 

BMW Motorrad levert wederom de motorfietsen voor de verkeerssurveillance van de Politie. In totaal zal BMW Motorrad de komende zeven jaar in totaal ruim 600  motorfietsen uitleveren van het type R1200RT. De contracten voor de levering van de nieuwe motorfietsen worden nog deze zomer getekend en naar verwachting worden de eerste motoren eind 2017 geleverd. Goede keuze van onze wetshandhavers :-)

 

 

08-10-2017

Ze hebben het tot nu toe dit jaar alweer geflikt bij BMW. Over de eerste 9 maanden van dit jaar gerekend is BMW het best verkochte merk met 15,18 procent marktaandeel (1967 eenheden), gevolgd door Kawasaki (14,99%), Yamaha (14,91%), Honda (9,72%), Suzuki (9,18%). Harley-Davidson (8,49%), KTM (8,33%), Triumph (5,23%), Ducatie (4,46%) en Vespa (2,47%) De overige merken hebben allemaal minder dan 1 procent marktaandeel.

 

Bron: https://www.nieuwsmotor.nl

 

07-10-2017

Prijs 2018 BMW G310GS vanaf € 6.894

Met de nieuwe BMW G 310 GS introduceert BMW Motorrad alle kenmerkende kwaliteiten van de GS familie in het segment onder de 500 cc. Het nieuwe model met een herkenbare uitstraling, toonaangevende handling en krachtige 313 cc motorblok staat vanaf 7 oktober 2017 bij de BMW Motorrad dealers voor een consumentenadviesprijs vanaf € 6.894*. 

 

Kenmerkend GS design 

De BMW G 310 GS is een onmiskenbaar lid van de GS familie. Hij is tijdloos en veelzijdig, stuurt soepel en scherp in de stad en is tegelijkertijd robuust bij off-roadgebruik. Met zijn hoge voorspatbord, treffende lijnen en hoge achterkant heeft deze machine de kenmerken van de grotere GS modellen. Door zijn korte wielbasis, een 19-inch voorwiel en vergrote veerwegen zit de berijder rechtop, wat bijdraagt aan de prettige en gemakkelijke handling. 

 

Innovatieve eencilindermotor 

De BMW G 310 GS wordt aangedreven door de 313 cc vloeistofgekoelde eencilinderkrachtbron die ook de BMW G 310 R aandrijft. Het motorblok heeft vier kleppen, twee bovenliggende nokkenassen en elektronisch geregelde brandstofinspuiting. Met een vermogen van 25 kW (34 pk) bij 9.500 toeren per minuut en een maximumkoppel van 28 Nm bij 7.500 toeren per minuut staat de nieuwe BMW G 310 GS garant voor uitzonderlijk veel rijplezier en dynamiek, zeker in combinatie met het gewicht (onbeladen) van slechts 169,5 kg (volgens DIN-norm). De BMW G 310 GS is geschikt voor het A2-rijbewijs.

 

Perfecte ergonomie en optimale veiligheid

De BMW G 310 GS biedt een ontspannen zithouding in alle situaties. Bij de ontwikkeling is rekening gehouden met berijders van uiteenlopend postuur. De zithoogte is standaard 835 mm. Er is ook een hogere of lagere buddyseat van respectievelijk 850 en 820 mm leverbaar. Net als alle andere motorfietsen van BMW Motorrad is ook de BMW G 310 GS standaard uitgerust met ABS, dat bovendien voor rijden op onverharde wegen is uit te schakelen. Het instrumentarium omvat een LCD-scherm met een goede afleesbaarheid en veel informatie.

 

Bron: https://www.nieuwsmotor.nl

 

06-10-2017

Hoogste baas BMW Motorrad Stephan Schaller vertrekt in 2018

Stephan Schaller, General Director van BMW Motorrad, vertrekt op 1 april 2018 bij BMW om buiten het concern aan de slag te gaan. Schaller (59) heeft al sinds 2012 wereldwijd de leiding over de gang van zaken bij BMW Motorrad. Onder zijn leiding brak BMW record na record qua verkoopaantallen en werden er nieuwe modellijnen aangekondigd, met de R NineT retromodellen als grootste succes. Ook maakte BMW onder Schaller met haar belangrijkste model, de R1200GS, een bijna naadloze transitie naar waterkoeling voor het boxermotorblok, een overgang waarbij vooraf gevreesd werd dat deze door de liefhebbers niet geaccepteerd zou worden. Het lukte Schaller alleen niet om de verkoop van BMW motorfietsen breder te trekken, het belang van de GS als verkoopsucces werd zelfs alleen maar groter, terwijl de rol van andere belangrijke modellen -zoals de RT- zelfs kleiner werd. 

 

Bron: https://www.nieuwsmotor.nl

 

06-10-2017

BMW Motorrad BoxerCup in 2018 terug met R NineT Racer 

BMW Motorrad heeft in Duitsland aangekondigd de BoxerCup terug te brengen op de circuits, waarbij de R NineT Racer als daadwerkelijke racemotor zal worden ingezet. De races moeten in het bijprogramma van het Duitse IDM 2018 gereden worden, zoals eigenlijk al voor dit jaar het plan was, maar wat door tijdsdruk bij de organisatie niet op tijd lukte. In het begin van deze eeuw was er al een Boxercup, toen werd daarvoor nog de R1100RS gebruikt. De nu aangekondigde serie wordt dan ook "Boxercup 2.0" genoemd, waarbij dus de R NineT Racer als wedstrijdmotor is gekozen, waarmee voor coureurs van elke niveau mee te doen is.

 

Bron: https://www.nieuwsmotor.nl

 

06-09-2017

Prijslijst BMW Motorrad 2018:

 

Model / Prijs

 

G Serie  

G 310 R € 5.894

G 310 GS N.N.B.

   

C Serie  

C 650 Sport € 12.494

C 650 GT € 12.894

C evolution € 14.144

   

F Serie  

F 700 GS € 10.694

F 800 R € 10.644

F 800 GT € 12.644

F 800 GS € 13.194

F 800 GS Adventure € 14.544

   

R Serie  

R 1200 R € 15.444

R nineT Pure € 14.794

R nineT Scrambler € 15.594

R nineT Urban G/S € 15.594

R nineT Racer € 15.944

R 1200 RS € 16.194

R nineT € 18.244

R 1200 GS € 18.794

R 1200 GS Adventure  € 20.444

R 1200 RT  € 20.744

   

S Serie  

S 1000 R € 16.194

S 1000 XR € 18.694

S 1000 RR € 21.094

HP4 RACE € 80.395

   

K Serie  

K 1600 B € 26.394

K 1600 GT € 26.394

K 1600 GTL € 28.744

 

18-07-2017

Recall 2013- 2017 BMW R1200GS nu officieel in Nederland

 

In navolging van andere landen is de recall ook in Nederland officieel. Het 'defect' wordt omschreven als "de bovenste afsluitdoppen de van voorvorkbinnenpoten kunnen door overbelasting losraken. Voorafgaand aan het losraken wordt de berijder gewaarschuwd door olielekkages, een klapperend geluid en toenemend onnauwkeurig weggedrag". Heb jij een GS van bovengenoemd bouwjaar, neem dan contact op met je BMW Motorrad dealer. 

 

Het complete verhaal gehoord hebbend, kan de conclusie getrokken worden dat BMW met de tot stand koming van deze recall niet de schoonheidsprijs zal verdienen. Lees meer op: nieuwsmotor.nl

 

 

09-07-2017 

Updates BMW Motorrad modellen 2018 (zoals bekend werd gemaakt via een persbericht door BMW Motorrad) 

 

Kijk op deze site voor foto's van de nieuwe kleuren van de diverse modellen!

 

2018 BMW R1200GS: 

Emergency Call (optioneel). 

Connectivity (optioneel). 

Extra LED-koplampen met nieuw design (optioneel). 

 

BMW R 1200 GS Adventure: 

Voor modeljaar 2018 is de BMW R1200GS Adventure niet alleen verkrijgbaar met nieuwe lakkleuren. Met het oog op meer veiligheid en rijplezier breidt BMW Motorrad de range aan opties uit met Emergency Call, Connectivity, de uitgebreide optionele Rijmodi Pro evenals de nieuwe generatie van Dynamic ESA. Andere nieuwe features zijn een Passenger uitrustingspakket, een extra hoog zadel, Keyless Ride als nieuwe feature van het optionele Touring uitrustingspakket en tot slot de Schakelassistent Pro als nieuw onderdeel van het Dynamic uitrustingspakket completeren de nieuwe opties voor de BMW R 1200 GS Adventure. 

Een overzicht van de nieuwe features van de 2018 BMW R1200GS Adventure: 

 

 • Emergency Call (optioneel).
 • Connectivity (optioneel)
 • Rijmodi Pro met additionele “Dynamic” en “Enduro” modes. Door nieuwe software verandert de naam van “Dynamic” mode in “Dynamic Pro” en de “Enduro” mode naar “Enduro Pro”. -De Pro rijmodus bestaat nog altijd uit ABS Pro, een dynamisch remlicht, Dynamic Traction Control DTC evenals Hill Start Control HSC (optioneel).
 • Nieuwe generatie van Dynamic ESA met automatische demperafstelling en automatisch zelfnivellerende functie (optioneel).
 • Keyless Ride als nieuw onderdeel van het Touring uitrustingspakket (optioneel).
 • Schakelassistent Pro als nieuwe onderdeel van het Dynamic uitrustingspakket (optioneel).
 • Passenger uitrustingspakket met standaard windscherm en standaard buddyseat (optioneel).
 • High Rallye buddyseat (optioneel).
 • Extra LED-koplampen met nieuw design (optioneel).
 • Nieuwe kleur Racingred, zwart frame, zwarte remklauwen en zilverkleurige brandstoftank.
 • Style Rallye: nieuwe kleur Lightwhite, Cordobablau, frame in Cordobablau, goudgekleurde remklauwen, brandstoftank in Cordobablau met groot logo, Rallye buddyseat, radiator- en
 • framebescherming, laag windscherm. 
 • Style Exclusive: nieuwe kleur Blackstorm metallic/Schieferdunkel metallic matt, Achatgrau, frame in Achatgrau, goudgekleurde remklauwen, brandstoftank in Schieferdunkel metallic met groot logo.
 • De kleuren Racingred matt en Lightwhite zijn niet langer verkrijgbaar.

BMW R 1200 R.

Style Exclusive: nieuwe kleur Icedchocolate metallic, goudenkleurige remklauwen, roestvrijstalen brandstoftankcover, Achatgrau metallic matt frame, stroken op brandstoftank.

De lakkleur Thundergrey metallic is niet langer verkrijgbaar.

 

BMW R 1200 RS.

Style Exclusive: nieuwe kleur Frozenbronze metallic/Blackstorm metallic, goudkleurige remklauwen, roestvrijstalen brandstoftankcover, Frozenbronze metallic onderspoiler, Achatgrau metallic matt frame. Nieuwe kleur Blackstorm metallic. De lakafwerking Lupinblau metallic is niet langer verkrijgbaar.

 

BMW S 1000 XR.

Style HP: nieuwe HP Motorsport kleuren (Lightwhite/Racing blue metallic/Racingred inclusief Pro zadel met stitched XR-logo (vanaf 09/2017). De lak Lightwhite/Granitgrau metallic/Racingred is niet langer verkrijgbaar.

 

BMW S 1000 RR.

Volledig van titanium vervaardigd Akrapovič uitlaatsysteem (optioneel, vanaf 10/2017).

 

BMW C 650 Sport.

Nieuwe lakkleur Austinyellow metallic. De lak Valenciaorange metallic matt is niet langer verkrijgbaar.

 

BMW C 650 GT.

Nieuwe lakkleur Oceanblue metallic matt. De lak Frozenbronze metallic is niet langer verkrijgbaar.

 

BMW K 1600 GT, K 1600 GTL en K 1600 B.

Extra LED-koplampen met nieuw design (optioneel). BMW Motorrad Spezial onderdelen voor K 1600 GT en K 1600 GTL (speciale lakafwerkingen en optionele uitrusting).

 

BMW F 700 GS.

Nieuwe lak Racingblue metallic in samenhang met frame in de kleur Lightwhite. De lak Racingred is niet langer verkrijgbaar.

 

BMW F 800 GS.

Nieuwe lak Racingblue metallic in samenhang met frame in de kleur Lightwhite. De lak Ostragrey metallic is niet langer verkrijgbaar.

 

BMW F 800 GS Adventure.

Nieuwe lak Racingblue metallic in samenhang met frame in de kleur Lightwhite. De lak Catalanograu metallic is niet langer verkrijgbaar.

 

Bron: https://www.press.bmwgroup.com

 

11-06-2017

BMW Motorrad presenteert de R 1200 GS xDrive Hybrid.

 

De BMW GS modellen staan met hun boxermotor reeds drie decenia bekend als de perfecte reisgezel voor wie de verste hoekjes van de planeet wil verkennen. Met de wereldpremière van de bijna productie-klare testversie van de R 1200 GS xDrive Hybrid, start BMW Motorrad een heel nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de GS. De eerste reis-enduromotorfiets met tweewielaandrijving en hybride aandrijving staat aan de vooravond van massaproductie.

 

11-06-2017

BMW Motorrad maakt prijzen van de K1600B bekend

 

In de tweede helft van 2017 staat de spectaculaire BMW K 1600 B in de BMW Motorrad showroom vanaf € 25.950.

 

De conceptstudie ‘Concept 101’, gelanceerd in het voorjaar van 2015, vormde voor BMW Motorrad een indrukwekkend nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de BMW Motorrad Concept Bikes. Deze BMW Motorrad interpretatie van motorrijden op eindeloze snelwegen, de droom van vrijheid en de belichaming van de ‘Grand American Touring’ wordt realiteit in de vorm van de nieuwe BMW K 1600 B. In de tweede helft van 2017 staat deze spectaculaire motorfiets in de BMW Motorrad showroom vanaf € 25.950.

 

Met zijn geheel zwarte uiterlijk (het frame en de aandrijflijn zijn uitgevoerd in Blackstorm metallic) neemt de K 1600 B de gedaante aan van een ‘Bagger’, een exclusieve ‘custom’-motorfiets die met name in de Verenigde Staten grote populariteit geniet. Hij deelt zijn technische basis met de befaamde zescilinder tourmotor, de BMW K 1600 GT. Het design van de BMW K 1600 B verschilt wezenlijk van de GT, mede dankzij het druppelvormige silhouet met de gestroomlijnde, sterk aflopende achterzijde. Dit zorgt er niet alleen voor dat de BMW K 1600 B extreem laag bij het asfalt lijkt te liggen, maar het reduceert ook de zithoogte van de passagier. Diepliggende zijkoffers met geïntegreerde, Amerikaanse stijl achterlichten en nieuwe, volledig verchroomde uitlaatdempers die parallel lopen aan de weg maken het ‘custom’-uiterlijk compleet.

 

Bron: http://www.bmw-motorrad.nl

 

09-05-2017

BMW Motorrad start 2017 met nieuw verkooprecord

 

Met een groei van 5,5% begint BMW Motorrad aan motorseizoen 2017 met de beste start van een kalenderjaar ooit. In de eerste drie maanden van 2017 werden wereldwijd 35.636 motorfietsen en maxi scooters geleverd aan klanten, in 2016 waren er qua verkoopcijfers nog 33.788 eenheden in dezelfde periode, een stijging van 1848 units. Hiermee is het eerste kwartaal van 2017 qau motorverkopen gelijk het beste eerste kwartaal ooit voor de Duitse motorfabrikant. In maart 2017 werden er wereldwijd 18.265 BMW motorfietsen uitgeleverd, in vergelijking met de 16.465 van vorig jaar zorgt zat zelfs voor en stijging van 10,9% voor de derde maand van het jaar. 

 

In het eerste kwartaal noteerde BMW Motorrad vooral groei in de motormarketen van Europa, Centraal- en Zuid-Amerika en China. Positieve verkoopsignalen worden gemeld uit Frankrijk (3696 units, + 14,4%), Italië (3463, + 10,8%) en procentueel vooral uit China (1.298 motoren, + 52,2%), al gaat het daar qua aantallen om uiterst bescheiden cijfers. Duitsland blijft met 5.824 eenheden (+ 2,8%) de sterkste nationale motormarkt, gevolgd door Frankrijk en Italië. In Midden- en Zuid-Amerika klimt BMW Motorrad met 13,3% naar 3.890 verkochte voertuigen.

 

Het bestverkochte model van BMW blijft de R1200GS en zustermodel BMW R1200GS Adventure, daarvan werden al 12.361 Boxer GS voertuigen werden geleverd in de eerste drie maanden, wat ruwweg neerkomt op zo’n tweederde van alle verkochte BMW’s. De andere modellen komen niet in de buurt; tweede op de lijst is ook voorzien van het boxerblok; de R1200RT met 2271 eenheden. Als derde volgt dan de BMW F700GS met 2257 eenheden. De viercilinder BMW Motorrad S-modellen zijn volgens BMW zelf ook succesvol; van de S1000RR Superbike, de naked S1000R en de S1000XR Adventure Sport werden gezamenlijk 5.360 stuks verkocht. De R NineT zorgt volgens eigen zeggen vooral voor nieuwe klanten voor het merk, daarvan werden er tot nu toe 3300 verkocht in dit kalenderjaar.

 

Bron: nieuwsmotor.nl

 

19-02-2017

Zesde verkooprecord voor BMW Motorrad op rij!

 

BMW Motorrad bereikte in 2016 haar zesde verkooprecord op rij; in het afgelopen jaar steeg de verkoop met 5,9% tot  een totaal van 145.032 verkochte voertuigen (2015: 136.963 units). De meeste groei werd in Europa gerealiseerd: In Duitsland werden er 24.894 units verkocht, een groei van 4,5%. Frankrijk verkocht 13.350 motorfietsen (+6,4%), Italië 12.300 units (+10,3%), in Spanje krabbelde met 9520 motoren de verkoop weer wat op (+19,4%) en in de UK kregen 8782 units (+7,1%) hun eerste eigenaar, waardoor de groei in Europa totaal op 7,5% uitkwam. BMW noemt ook de groei in China, deze steeg weliswaar met 52,7% maar kwam hiermee toch nog maar op 4580 motoren en motorscooters, een zéér laag aantal gezien de bevolkingscijfers daar. Ook in Thailand werden er maar 1819 units verkocht, waarmee deze markt wel maar liefst met 42,1% groeide en in Japan was er een plus van 6,7% bij een niet nader genoemd aantal. In Nederland groeide BMW Motorrad ook, maar de concurentie groeide harder; ondanks dit wist BMW toch ook in Nederland marktleider te blijven. 

 

Allroads nog belangrijker voor BMW Motorrad 

 

Bestverkochte modellijn is, zoals al jaren, de R-serie, maar dan vooral de GS allroads daaruit. De R(boxer)-modellen maakten maar liefst 77.787 units of 53,6 % van de totale verkoop uit, waarvan weer 46.727 stuks een R1200GS of R1200GS Adventure was, ook deze modellen stegen respectievelijk 7 en 18,8 procent qua verkoop. De R1200RT daalde daarentegen fors naar een verkoopcijfer van 'maar' 9648 stuks, een daling van maar liefst 11,9%, waarmee het nog wel de derde plaats in BMW's verkoopcijfers heeft. Hieruit blijkt dat de "GS" elk jaar weer belangrijker wordt voor BMW Motorrad, terwijl het nauwelijks lukt om met andere modellen ook maar enigszins in de buurt hiervan te komen. Lichtpuntje daarin is de verkoop van de S1000-serie, de S1000RR, S1000R en S1000XR stegen samen 16,3% in de verkoop. Echter, de superbike S1000RR werd maar 9016 keer verkocht, een daling van 5,8% ten opzichte van 2015. De S1000XR groeide daarentegen met maar liefst 74,6% naar 8835 units, waarmee deze vierclinder allroad de vierde plaats in BMW's ranglijst inneemt. 

 

Bron: Nieuwsmotor.nl

 

14-02-2017

Kijk op testmotor.nl naar recente 2017 testen van onderstaande modellen:

 

14-02-2017

BMW Navigator VI aangekondigd door BMW motorrad

 

BMW Motorrad brengt in maart 2017 een nieuw navigatiesysteem op de markt naast de reeds bestaande Navigator V; de Navigator VI. Het nieuwe systeem heeft nog steeds dezelfde buitenafmetingen met een 5-inch display, maar de leesbaarheid is sterk verbeterd door een circulair polariserend filter dat zelfs bij bijzonder sterk en direct zonlicht goed beeld geeft, zo geeft BMW in een persbericht aan. In aanvulling op een verdubbeling van de opslagcapaciteit van 8GB tot 16 GB is de nieuwe Navigator VI uitgerust met de optie 'Winding Road’ (kronkelroutes) om bewust de stedelijke gebieden te vermijden. Ook nieuw is de functie 'te vermijden grote land- of snelwegen’. In combinatie met de bestaande functie ‘te vermijden snelwegen’ kan hierdoor beter een route voor motorrijders/toertochten worden geselecteerd. Met de ‘Round Trip’ instelling kunnen routes op tijd, afstand of tussenliggende bestemming worden ingevoerd en met de functie ‘Natural Guidance’ bieden navigatiemeldingen ook een nauwkeurige beschrijving van de omgeving. Naast de route-opties kun je via een Bluetooth verbinding met de nieuwe functie ‘muziek-streaming’ nu ook opgeslagen muziek vanaf je smartphone beluisteren en kun je compatibele Actie-Cams direct bedienen vanaf de Navigator VI. Alle relevante bedieningsfuncties zijn zodanig ontworpen dat deze comfortabel en intuïtief te bedienen zijn via de 4-knops bediening van het systeem of vanaf het stuur met behulp van de Multi-Controller en is er ook een optionele auto-montagekit beschikbaar. Verder zijn extra functies mogelijk als ‘My Motorcycle’ pagina’s, waarschuwingen en statusberichten en met de optionele Garmin Smartphone App kunnen ook filemeldingen en realtime weersberichten worden geraadpleegd.

 

Bron: http://www.nieuwsmotor.nl

 

Prijslijst BMW Motorrad 2017:

 

Model / Prijs

 

G Serie  

G 310 R € 5.694

G 310 GS N.N.B.

   

C Serie  

C 650 Sport € 12.344

C 650 GT € 12.744

C evolution € 14.144

   

F Serie  

F 700 GS € 10.694

F 800 R € 10.494

F 800 GT € 12.494

F 800 GS € 13.194

F 800 GS Adventure € 14.544

   

R Serie  

R 1200 R € 15.294

R nineT Pure € 14.644

R nineT Scrambler € 15.444

R nineT Urban G/S € 15.444

R nineT Racer € 15.794

R 1200 RS € 16.044

R nineT € 18.094

R 1200 GS € 18.594

R 1200 GS Adventure  € 19.994

R 1200 GS Adventure  € 20.244

R 1200 RT  € 20.394

   

S Serie  

S 1000 R € 16.094

S 1000 XR € 18.544

S 1000 RR € 20.794

   

K Serie  

K 1600 GT € 26.394

K 1600 GTL € 28.744

 

7-12-2016

Technische aanpassingen aan de vloeistof gekoelde boxer modellen voor 2017

 

Wanneer BMW Motorrad de levering van de modellen met modeljaar 2017 specificaties start, ondergaan de vloeistofgekoelde boxermodellen verschillende technische aanpassingen, de toevoeging van EU4-maatregelen als ook de toevoeging van reflectoren, zoals de wet voorschrijft. De vloeistofgekoelde boxermodellen, waaronder de BMW R 1200 GS Adventure, krijgen een trillingsdemper op de uitgaande transmissie-as. Daarnaast ook een herziene zuigermantel, transmissie-as en transmissieaslager. Een OBD (onboard diagnostics) indicatielamp op de display is toegevoegd om aan EU4-eisen te voldoen. Met het oog op verbeterde veiligheid introduceert BMW Motorrad tevens optionele veiligheidsvoorzieningen, waaronder een geoptimaliseerd ABS Pro systeem en dynamic brake light (beide in combinatie met de optie Rijmodi Pro).

 

 

4-12-2016: G310GS

BMW breidt haar Adventure gamma uit met een kleine versie van de GS. Het Duitse merk nam de nieuwe G310GS mee naar de EICMA beurs in Milaan. Na de G310 R was het geen verassing dat BMW met meer versies van de kleine motor zou komen. De 313 cc eencilinder levert 34pk (25kw) bij 9500 toeren per minuut, met een koppel van 28 Nm bij 7500 toeren per minuut. Dit samen met een gewicht van 169,5kg zorgt toch nog voor een dynamisch karakter. BMW heeft geprobeerd het comfort waar de R1200GS om bekend staat ook mee te geven aan de kleine BMW. Een relaxete zitpositie, maar ook een motor die voor zowel asfalt als offroad gebruik geschikt is. ABS is standaard op de G310GS, maar is uitschakelbaar voor gebruik op onverharde paden. Verder is de G310GS hoogwaaridg afgewerkt. BMW wil dat ook de G310 serie een premium feel mee krijgt. Een goede afwerking, het gebruik van hoogwaardige materialen en technologie, zoals het LCD dashboard moeten daar voor zorgen. Met de G310 serie hoopt BMW op zowel de Aziatische als de Europese markt nieuwe klanten aan zich te binden. 

 

Bron: www.nieuwsmotor.nl

 

21-11-2016

De nieuwe keurencombinatie voor de R1200RS voor 2017. De Lupinblau versie blijft in 2017 ook leverbaar.

23-10-2016

Wellicht dat dit voor velen van jullie oud nieuws is, maar ik wil het toch niet onvermeld laten. In de app store is een app beschikbaar van BMW Motorrad, genaamd "Motorrad SG". Hierin alle technische informatie van de huidige modellen, prijzen, nieuws, events etc. Leuke gratis app!

 

 

09-10-2016

 

Vernieuwde K1600 2017

  

Standaard: Dynamic ESA – elektronische wielophanging met adaptieve demping.

 

De vorige generatie was al de maatstaf in het toermotorsegment voor wat betreft stabiliteit, dynamiek en wegligging. De nieuwe BMW K 1600 GT gaat nog een stap verder. Met de elektronisch aangestuurde wielophanging Dynamic ESA met de rijmodi Road en Dynamic zijn zowel de actieve rijervaring als het comfort voelbaar verbeterd. In rijmodus Road is de adaptieve demping over het gehele bereik actief. Dit zorgt onder alle omstandigheden voor maximale dempingskracht en dus optimale grip en maximaal comfort. De veerspanning is naar wens van de berijder met een simpele druk op een knop aan te passen aan de belading, onafhankelijk van de demping. Op dezelfde manier kan de berijder tijdens de rit switchen van Road naar Dynamic – voor een stuggere demping.

  

Gemakkelijker manoeuvreren met nieuwe achteruitrijassistentie.

 

Dankzij de nieuwe achteruitrijassistentie is de BMW K 1600 GT nog makkelijker te manoeuvreren. Het systeem is te activeren met een knop links op het stuur. Vervolgens komt de motor in beweging als de berijder de startknop indrukt.

  

Shift Assistant Pro: schakelen zonder te koppelen.

 

Shift Assistant Pro is een fabrieksoptie en maakt het de berijder mogelijk op en terug te schakelen zonder te koppelen. Dat biedt meer gebruiksgemak en dynamiek.

  

Intelligent Emergency Call: als snelle hulp ter plaatse noodzakelijk is.

 

In een noodgeval of bij een ongeluk roept Intelligent Emergency Call hulp in. Het systeem is een fabrieksoptie en wordt automatisch of door de berijder geactiveerd. Met de oproep worden ook automatisch de positie en de gegevens van de motorfiets verzonden aan het BMW Call Center. Deze fabrieksoptie wordt gefaseerd uitgerold in Europa.

  

Betere bescherming tegen regen en wind en nieuwe kleurencombinaties.

 

De bescherming tegen regen en wind is verder verbeterd door opnieuw ontworpen zijpanelen en windgeleiders. Verder zijn er drie nieuwe lakkleuren die het dynamische design onderstrepen: Marsrot metallic en Blackstorm metallic contrasteren fraai met het frame in Asphaltgrau, de glanzend zwarte wielen en het motorblok in mat Platinium metallic. Ze geven de BMW K 1600 GT een verfijnde, ranke uitstraling. De Sport-versie straalt dynamiek uit. De kleuren Lupinblau metallic gecombineerd met Blackstorm metallic en de zwarte aandrijflijn en goudkleurige remklauwen benadrukken het atletische karakter van de zescilinder toermotor.


BMW R nineT Racer:

 

De BMW R nineT Racer herinnert aan de populaire sportmotoren van begin jaren zeventig. Zijn compacte maar langwerpige uitstraling wordt gecombineerd met een opvallend korte kuip, een sportzadel, een laag stuur en naar achter geplaatste voetsteunen, voor een echte retro-uitstraling, maar dan met de modernste techniek. De Lightwhite kleurstelling met accentkleuren die verwijzen naar het verleden van BMW Motorsport creëert een lichte en atletische uitstraling. Het frame is afgewerkt in Aluminiumsilber dat fraai contrasteert met het zwarte motorblok. De algehele uitstraling van de BMW R nineT Racer wekt direct de indruk van een sportieve motorfiets met dynamische prestaties voor bochtige binnenwegen.

 

BMW R nineT Pure:

 

De BMW R nineT belichaamt de klassieke roadster, met een puristische vormgeving, teruggebracht tot de essentie en zonder franje. Het design is een mix van authentieke en moderne stijlelementen, gecombineerd met hoogwaardige details zoals voetsteunen en vorkbruggen in gesmeed aluminium met een geanodiseerde afwerking.

  

De brandstoftank en het voorspatbord zijn afgewerkt in de kleur Catalanograu, dat samen met de zwarte ophanging en aandrijflijn perfect past bij het karakter van roadster voor puur rijplezier op binnenwegen.

 

Kenmerken:

 • Krachtige boxermotor conform EU4-norm, met een cilinderinhoud van 1.170 cm3 en een vermogen van 81 kW (110 pk).
 • Modulair frame, ideaal voor personalisering.
 • Lichtmetalen vijfspaakswielen in de maat 120/70 R17 vóór en 180/55 R 17 achter. Klassieke spaakwielen zijn optioneel.
 • 320 millimeter remschijven aan de voorzijde.
 • Standaard ABS.
 • ASC (Automatic Stability Control) als fabrieksoptie.
 • Roestvrijstalen 2-in-1-uitlaatsysteem (gepolijst bij de Racer, geborsteld bij de Pure).
 • Hoogwaardige details zoals voetsteunen en vorkbruggen in gesmeed en geanodiseerd aluminium.
 • BMW R nineT Racer met korte kuip, sportzadel en naar achter geplaatste voetsteunen voor een typische jaren zeventig look.
 • BMW R nineT Racer in Lightwhite gecombineerd met accentkleuren die verwijzen naar het verleden van BMW Motorsport en Aluminiumsilber frame.
 • BMW R nineT Pure in Catalanograu als puristische roadster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09-10-2016

 

BMW S 1000 RR

 • ABS Pro nu onderdeel van optie Rijmodi Pro.
 • DTC (Dynamic Traction Control) standaard.
 • Nieuwe RR-uitvoering standaard uitgevoerd met monobuddyseat met afgedekte duobuddyseat. Optioneel passagierspakket heeft geen meerprijs.
 • Nieuw design met de vertrouwde lakkleuren Racingred uni /Lightwhite uni en BMW Motorsport (Lupinblau metallic/Lightwhite uni/Racingred uni).
 • Nieuwe lakkleur: Granitgrau metallic/Blackstorm metallic.
 • Design Option Wheels met rode biezen op de velg nu onderdeel van de lakkleuren Racingred uni/Lightwhite uni en BMW Motorsport.

 

BMW S 1000 R

 • Vermogen verhoogd tot 121 kW (165 pk) bij 11.000 toeren per minuut.
 • Gewichtsreductie van 2 kg tot 205 kg (onbeladen), laadvermogen met 2 kg toegenomen.
 • Titanium HP einddemper standaard voor sportievere sound en uitstraling.
 • Vibratievrije handgrepen voor nog meer rijcomfort.
 • Vernieuwd frame met lichtere constructie achter.
 • ABS Pro nu onderdeel van optionele pakket Rijmodi Pro.
 • HP schakelassistent Pro als fabrieksoptie voor snel op- en terugschakelen.
 • Gesmede, lichte HP-wielen (- 2,4 kg t.o.v. standaardversie) als nieuwe fabrieksoptie.
 • Design Option Wheels met rode biezen als nieuwe fabrieksoptie.
 • Multifunctioneel instrumentenpaneel beter afleesbaar en inclusief weergave buitentemperatuur; beduidend kleinere kuip.
 • Nieuwe lakkleuren: Racingred uni/Blackstorm metallic, Catalanograu uni en BMW Motorsport (Lupinblau metallic/Lightwhite uni/Racingred uni).

 

BMW S 1000 XR

 

 • Vermogen verhoogd tot 121 kW (165 pk) bij 11.000 toeren per minuut.
 • Vibratievrije handgrepen voor nog meer rijcomfort.
 • Toegelaten totaalgewicht verhoogd tot 444 kg, laadvermogen met 10 kg toegenomen.
 • Vertrouwde lakkleuren: Racingred uni en Lightwhite uni/Granitgrau metallic/ Racingred uni.
 • Nieuwe lakkleur: Ozeanblau metallic matt

27-08-2016

Onderstaand enkele foto's van de BMW Motorrad Celebration Editions in wit met de specifieke blauwe en rode striping.  (Klik voor vergroting)

 


16-08-2016

De ANWB heeft nu al een tussenstand gepubliceerd van de top 10 van best verkochte motorfietsen van 2016. Deze tussenstand wil ik jullie uiteraard niet onthouden. Ook in 2016 is de BMW R1200GS weer de best verkochte nieuwe motorfiets van Nederland Wederom op nummer 2, de Yamaha MT-09 Tracer. Zie onderstaande lijst voor de overige modellen. Ter vergelijking ook nog de 20 best verkochte motoren van 2015.

 

 

Top 10 best verkochte nieuwe motoren 2016 (tussenstand volgens ANWB)

 

1 BMW  R1200GS  481
2  Yamaha  MT-09 (incl. Tracer) 360 

3 Suzuki V-Strom (1000cc+650cc) 308

4  Kawasaki  Versys (1000cc+650cc) 298 

5 Yamaha MT-07 292

6 Honda NC750X/S/D 272

7 Kawasaki Z800 232

8 Harley-Davidson Softail-serie 202

9 Piaggio Vespa GTS (125cc + 300cc) 187

10 Honda CRF1000L Africa Twin 180

 

Top 20 best verkochte nieuwe motoren 2015

 1. BMW R 1200 GS(A) 676
 2. Yamaha MT-09 Tracer 369
 3. Yamaha MT-07 335
 4. BMW R 1200 RT 297
 5. Harley-Davidson Touring 103-serie 275
 6. Kawasaki Z 800 246
 7. Vespa GTS 300 244
 8. Suzuki DL 650 V-Strom (incl. XT) 244
 9. Honda NC 750 X (incl. DCT) 198
 10. Suzuki DL 1000 V-Strom 177
 11. Triumph Tiger 800 (incl. XC, XR, XCX, XRX) 169
 12. Harley-Davidson Dyna 103-serie 154
 13. Harley-Davidson Softail 103-serie 152
 14. Honda CB650F 152
 15. Ducati Scrambler 141
 16. Yamaha MT-09 141
 17. Kawasaki Versys 1000 135
 18. KTM 450 EXC 134
 19. BMW F 700 GS 133
 20. Kawasaki Versys 650 131

 

 

16-07-2016

 

BMW Nieuws 2017

BMW vernieuwt 2017 R1200GS, R1200RT, R1200R & R1200RS

 

BMW Motorrad voert met de introductie van modeljaar 2017 een aantal wijzigingen door bij verschillende modellen. De levering van alle modellen met modeljaar 2017 specificaties start in augustus 2016. Technische aanpassingen vloeistofgekoelde boxermodellen. Wanneer BMW Motorrad de levering van de modellen met modeljaar 2017 specificaties start, ondergaan de vloeistofgekoelde boxermodellen verschillende technische aanpassingen, de toevoeging van EU4-maatregelen als ook de toevoeging van reflectoren, zoals de wet voorschrijft. De vloeistofgekoelde boxermodellen, waaronder de BMW R 1200 GS Adventure, krijgen een trillingsdemper op de uitgaande transmissie-as. Daarnaast ook een herziene zuigermantel, transmissie-as en transmissieaslager. Een OBD (onboard diagnostics) indicatielamp op de display is toegevoegd om aan EU4-eisen te voldoen. 

 

BMW R 1200 GS. 

 

Als toevoeging op de al genoemde technische aanpassingen is ook het instrumentenpaneel van de BMW R 1200 GS voorzien van een opgefrist design. Het aanbod accessoires is uitgebreid met onder meer nieuwe valbeugels, waardoor de cilinderkoppen beschermd blijven.

 

BMW R 1200 GS Adventure. 

 

Naast alle technische aanpassingen is ook het instrumentenpaneel van de R 1200 GS Adventure herzien. Met ingang van modeljaar 2017 is de kleur Ozeanblau metallic matt niet langer verkrijgbaar voor de BMW R 1200 GS Adventure.

 

Nieuwe BMW R 1200 GS Adventure “Triple Black” uitvoering.

 

De speciale “Triple Black” uitvoering is inmiddels een bekende verschijning op de GS modellen en heeft een geheel eigen reputatie. Ook nu zegt de naam alles. BMW Motorrad geeft met de indrukwekkende motorfiets uit het Adventure segment gehoor aan de aanhoudende vraag van vele klanten. Kenmerkend is de volledig zwarte afwerking. De centrale tankcover, het opbergcompartiment en het voorste spatscherm in Blackstorm metallic samen met brandstoftankpanelen in de kleur Schieferdunkel metallic matt geven deze legendarische motorfiets een krachtige uitstraling. Dankzij een voor- en achterframe in de kleur Achatgrau in combinatie met een zwartkleurige motor, transmissie en aandrijfarm ontstaan krachtige technische accentueringen. Een nieuwe zwarte zitting met opvallend GS-logo op het passagiersdeel geeft de R 1200 GS “Triple Black” nog meer aantrekkingskracht. De prijs van de nieuwe BMW R 1200 GS Adventure “Triple Black” begint in Nederland bij 19.940 euro incl. BTW/BPM.

 

BMW R 1200 R.

 

De BMW R 1200 R krijgt voor modeljaar 2017 niet alleen technische aanpassingen en nieuwe kleurstellingen. Met het oog op verbeterde veiligheid introduceert BMW Motorrad optionele veiligheidsvoorzieningen, waaronder een geoptimaliseerd ABS Pro systeem en dynamic brake light (beide in combinatie met de optie Rijmodi Pro). Een overzicht van de nieuwe kleuren van de BMW R 1200 R: Racingred uni. De stijlvariant 1 heeft op de R 1200 R de naam Sport gekregen en voorziet de motorfiets van de kleurencombinatie Lightwhite uni / Cordobablau (nieuwe framekleur). De vorige lakkleuren Cordobablau uni en Lightwhite uni zijn niet langer leverbaar.

 

BMW R 1200 RS.

 

De BMW R 1200 RS krijgt voor modeljaar 2017 niet alleen technische aanpassingen en nieuwe kleurstellingen. Met het oog op verbeterde veiligheid introduceert BMW Motorrad optionele veiligheidsvoorzieningen, waaronder een geoptimaliseerd ABS Pro systeem en dynamic brake light (beide in combinatie met de optie Rijmodi Pro). Een overzicht van de nieuwe lakkleuren van de BMW R 1200 RS: De stijlvariant 2 heet op de R 1200 RS voortaan Sport en heeft de kleurencombinatie Lightgrey metallic / Magellangrau metallic matt. De lakkleur Granitgrau metallic matt (voorheen Stijlvariant 2) is niet langer leverbaar.

 

Bron: Nieuwsmotor.nl


3-6-2016 de BMW R5 Hommage.

 

80 jaar geleden presenteerde BMW de R 5 aan het internationale publiek - een spannende nieuwe technologische ontwikkeling die de motorfietsbouw tot en met de jaren 1950 zou beïnvloeden. Geïnspireerd door de fabrieksracemachine was het een van de meest baanbrekende sportieve motoren van de late jaren 1930. Om de 80ste verjaardag van de  BMW R 5 te markeren, eert BMW Motorrad dit icoon op het Concorso d'Eleganza met dit speciale model.


6-3-2016

 

Street AIR Jack.

 

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij BMW Motorrad en dat is op de Motorbeurs Utrecht ook te zien. Een van de primeurs is de nieuwe Street AIR Jack met geïntegreerde airbag. Dit zeer innovatieve product is voorzien van een groot maar comfortabel beschermingsgebied ter hoogte van de rug en schouders. Als de ritssluiting is gesloten, is het systeem geactiveerd – zonder met de motor verbonden te zijn. Indien nodig wordt binnen 85 milliseconden de airbag opgeblazen voor optimale bescherming. (Bron www.keram.nl)


23-02-2016

Ook in 2015 is de BMW R1200GS weer de best verkochte nieuwe motorfiets van Nederland met een gigantische voorsprong op nummer 2, de Yamaha MT-09 Tracer. Zie onderstaande lijst met de top 20 van zowel 2015 als 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

Top 20 best verkochte nieuwe motoren 2015

 1. BMW R 1200 GS(A) 676
 2. Yamaha MT-09 Tracer 369
 3. Yamaha MT-07 335
 4. BMW R 1200 RT 297
 5. Harley-Davidson Touring 103-serie 275
 6. Kawasaki Z 800 246
 7. Vespa GTS 300 244
 8. Suzuki DL 650 V-Strom (incl. XT) 244
 9. Honda NC 750 X (incl. DCT) 198
 10. Suzuki DL 1000 V-Strom 177
 11. Triumph Tiger 800 (incl. XC, XR, XCX, XRX) 169
 12. Harley-Davidson Dyna 103-serie 154
 13. Harley-Davidson Softail 103-serie 152
 14. Honda CB650F 152
 15. Ducati Scrambler 141
 16. Yamaha MT-09 141
 17. Kawasaki Versys 1000 135
 18. KTM 450 EXC 134
 19. BMW F 700 GS 133
 20. Kawasaki Versys 650 131

 

Top 20 best verkochte nieuwe motoren 2014

 1. BMW R1200GS  727
 2. BMW R1200RT  413
 3. Yamaha MT-07  306
 4. Honda NC750X/NC700X  283
 5. Kawasaki Z800(e)  246
 6. KTM EXC (251cc-450cc)  228
 7. Yamaha MT-09  221
 8. Suzuki DL1000 V-Strom  212
 9. Suzuki DL650 V-Strom  212
 10. Kawasaki Z1000  190
 11. Piaggio Vespa GTS (251cc-450cc)  188
 12. Harley-Davidson Dyna serie  152
 13. Harley-Davidson Softail serie  151
 14. Harley-Davidson Street Glide serie  139
 15. Honda PCX150  133
 16. Triumph Street Triple  122
 17. Harley-Davidson Sportster  121
 18. Triumph Tiger 800  119
 19. BMW F700GS  109
 20. Kawasaki ER-6N  109

 (Bron: Nieuwsmotor.nl)


BMW introduceert de R nine T Scrambler

 

Ook BMW haakt in op de scrambler-trend: op de EICMA is de R nineT Scrambler (lekker duidelijk nietwaar) te zien, een minimalistische en ruige variant op de toch al stoere R nineT. De machine met het ‘klassieke’ luchtgekoelde boxerblok dus, duidelijk te herkennen aan de uitlaatbochten aan de voorkant.

Zoals het hoort bij een scrambler heeft ook deze BMW twee hooggeplaatste uitlaatdempers aan één kant. Voorspelbaar misschien, maar wel gaaf. Net als de gewone R nineT heeft de Scambler uiteraard een telescoopvoorvork. Past in het plaatje en geeft je meer gevoel dan een Telelever. Achter zit wel de gebruikelijke Paralever-vering met monoschokdemper. De veerwegen zijn niet wezenlijk langer dan normaal, met 125 mm voor en 140 mm achter. Ook passend in het plaatje is het grote 19-inch-voorwiel, met 120/70-19 band; achter is een brede 170/60-17 te vinden. Overigens geen draadspaakwielen, maar gietwielen. Er zijn echter diverse opties en mogelijkheden om de machine aan je smaak aan te passen, zoals een demontabel passagiers-achterframe, maar ook andere wielen; we verwachten draadspaakwielen. De 1.170cc-twin levert een stevige 110 pk bij 

7.750 toeren en maximaal 116 Nm bij 6.000 toeren. Passend bij dit prestatieniveau zijn er forse 320mm-remschijven voor en een 265mm-schijf achter gemonteerd. (Bron Motoplus)


BMW introduceert de F700GS en F800GS

 

Op de EICMA in Milaan staat bij BMW behalve de nieuwe R nineT Scrambler ook een vernieuwde F700GS en F800GS. Met nieuw plaatwerk, geanodiseerde metalen delen, tweekleurige zadels en nieuwe kleurstellingen zijn de twee modellen uiterlijk opgefrist. Verder zijn er nu in totaal vijf verschillende zithoogtes per model, dankzij vier verschillende zadels en de mogelijkheid van een verlaagde vering. Bij de F700GS heb je keus van 765 tot 860 mm, bij de F800GS van 820 tot 920 mm. BMW houdt verder vast aan de merkwaardige type aanduiding F700GS 

voor het model met minder vermogen; beide modellen hebben dezelfde 798cc-paralleltwin in het stalen vakwerkframe hangen. In de ‘700’ levert de 360°-twin 75 pk bij 7.300 toeren en 77 Nm bij 5.300 toeren, in de 800 levert het blok 85 pk bij 7.500 toeren en 83 Nm bij 5.750 toeren. Bovendien is de F800GS meer geschikt voor eventueel offroad-gebruik, de F700GS is puur voor straatgebruik bedoeld. (Bron MotoPlus)


BMW introduceert de G310R

 

Ook BMW stapt komend seizoen in het segment lichte motoren onder de 500 cc om een jonger publiek aan zich te binden en groeimarkten als Brazilië en Azië te bestormen. Dat doen de Duitsers met de vandaag in München gepresenteerde G310R, een bij partner TVS Motor Company in India geproduceerde 313 cc metende eencilinder met overduidelijk een zweem van de agressieve designkenmerken van BMW´s dikste naked, de S1000R. Het hart van de zeer volwassen ogende G310R is een compleet nieuw ontwikkelde eenpitter met vier kleppen, dubbele bovenliggende nokkenassen en injectie. Opvallend aan het blok, dat in een frame van stalen buis hangt, is de schuin naar achteren hellende cilinder, zoals bijvoorbeeld ook Yamaha´s WR250F die heeft. Die cilinder is bovendien 180 graden gedraaid en heeft een aan de voorzijde geplaatst inlaattraject voor een zo compact

mogelijke bouw. Met het maximum vermogen van 34 pk bij 9.500 tpm valt deze mini-streetfighter uiteraard in de Europese A2-rijbewijscategorie. Samen met de 28 Nm koppel bij 7.500 toeren en het gewicht van 158,5 kilo belooft deze G310R een leuk speelfietsje te worden, zeker gezien de toegankelijke zithoogte van 785 millimeter en de verdere aankleding met een dikke upside-down voorvork, een forse enkele schijfrem met radiaal gemonteerde remklauw en een relatief lange aluminium swingarm met monoschokdemper. De G310R is verder standaard voorzien van ABS en zal volgens BMW erg zuinig met de brandstof omspringen. Een prijs is nog niet bekend, maar met name KTM en de Japanse merken lijken komend jaar in dit lichte segment serieus tegengas te kunnen verwachten. (Bron MotoPlus)


BMW introduceert Dynamic Brake Light en ABS Pro

 

BMW Motorrad introduceert dynamic brake light. Deze veiligheidsfeature waarschuwt achterliggend verkeer als de bestuurder van de BMW Motorrad extra hard remt of een noodstop maakt. Dynamic brake light is optioneel verkrijgbaar in combinatie met ABS Pro en is beschikbaar voor een zestal BMW modellen van modeljaar 2016.

 

Dynamic brake light maakt onderdeel uit van BMW's veiligheidsoffensief ‘Safety 360°'. Dankzij deze innovatieve functie - die vooralsnog alleen in Europa wordt aangeboden - knippert het remlicht met een frequentie van 5 Hz (dus 5 keer per seconde) als de motorfiets bij snelheden boven de 50 km/u zeer hard remt of een noodstop maakt. Als de motorfiets tot stilstand komt, worden ook de knipperlichten (gevarenlichten) geactiveerd. Die gaan pas uit als vervolgens weer een snelheid van 20 km/u wordt bereikt.

 

Fabrieksoptie.

BMW Motorrad levert dynamic brake light als fabrieksoptie in combinatie met ABS Pro (in combinatie met de optie ‘Ride Modes Pro') voor de BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure en BMW S 1000 XR van modeljaar 2016. De BMW K 1600 GT, BMW K 1600 GTL en BMW K 1600 GTL Exclusive zijn standaard voorzien van deze veiligheidsvoorziening.

 

ABS Pro.

In vergelijking met het reguliere ABS-systeem biedt ABS Pro meer veiligheid bij het remmen in bochten, omdat ABS Pro is ontwikkeld om perfect te functioneren tijdens overhellen. Zelfs bij een zeer abrupte remingreep voorkomt ABS Pro dat de wielen blokkeren. Daarmee zet BMW Motorrad nieuwe maatstaven op het gebied van stabiliteit en remvertraging in bochten.


BMW F800GT

 

Vanaf modeljaar 2016 is de BMW F 800 GT verkrijgbaar in de nieuwe kleurcombinatie Monolith metallic matt/Saphirschwarz metallic. De lakkleur Darkgraphit metallic is niet langer beschikbaar.


BMW R1200GS

 

Vanaf modeljaar 2016 is de BMW R 1200 GS niet alleen verkrijgbaar in nieuwe lakkleuren. Met het oog op veiliger motorrijden is het aanbod van speciale opties uitgebreid met onder meer ABS Pro en een dynamisch remlicht (in combinatie met de optionele Rijmodi Pro).

 

Een overzicht van de nieuwe kenmerken van de BMW R 1200 GS:

 • ABS Pro en dynamisch remlicht als speciale optie.
 • Lightwhite uni vervangt de bestaande lakkleur Alpinweiss uni.

De lakkleur Blackstorm metallic is niet langer beschikbaar.


BMW R1200GS Triple black

 

Triple black – de naam van deze speciale editie van de BMW R 1200 GS zegt alles. Dit model is het antwoord van BMW Motorrad op een wens van veel klanten: het uitbrengen van een donkere uitvoering van ‘s werelds bestverkochte motorfiets. De centrale brandstoftankklep, de zijpanelen van de brandstoftank en het voorspatbord in Blackstorm metallic geven de enduro samen met de zwart geanodiseerde voorvork een opvallend robuuste uitstraling. Het voor- en achterframe in Achatgrau en de motor, versnellingsbak en swingarm zorgen voor krachtige technische accenten. Het bijzondere model is standaard voorzien van draadspaakwielen met zwarte hoogglans velgen, bekend van de BMW R 1200 GS Adventure.


BMW R1200GS Adventure

 

Vanaf modeljaar 2016 is de BMW R 1200 GS Adventure verkrijgbaar in nieuwe lakkleuren. Met het oog op veiliger motorrijden is het aanbod van speciale opties bovendien uitgebreid met onder meer ABS Pro en een dynamisch remlicht (in combinatie met de optionele Rijmodi Pro). Een overzicht van de nieuwe kenmerken van de BMW R 1200 GS Adventure:

 • ABS Pro en dynamisch remlicht als speciale optie.
 • Nieuwe lakkleuren Racingred uni matt en Ozeanblau metallic matt.
 • Lightwhite uni vervangt de bestaande lakkleur Alpinweiss uni.

De lakkleur Oliv uni matt en Racingblau metallic matt zijn niet langer beschikbaar.


BMW RnineT

 

Vanaf modeljaar 2016 is de BMW R nineT verkrijgbaar met de volgende nieuwe opties:

 • Handgeborstelde aluminium brandstoftank met weggewerkte lasnaden.
 • Handgeborstelde aluminium brandstoftank met zichtbare lasnaden.
 • Verwarmbare handvatten.

 


BMW S1000RR

 

Vanaf modeljaar 2016 is de BMW S 1000 RR verkrijgbaar in de volgende nieuwe kleurcombinatie:

 • Blackstorm metallic/Racingred uni

 


BMW S1000R

 

Vanaf modeljaar 2016 is de BMW S 1000 R verkrijgbaar met de volgende nieuwe optie:

 • Gegranuleerde brandstoftank in plaats van de brandstoftank met lakkleur (enkel in combinatie met Lightwhite uni).

 


BMW S1000XR

 

Vanaf modeljaar 2016 is de BMW S 1000 XR verkrijgbaar met het volgende nieuwe kenmerk:

 • Dynamisch remlicht als speciale optie in combinatie met de opties ABS Pro en Rijmodi.

 


BMW K1600GT / K1600GTL / K1600GTL Exclusive

 

Vanaf modeljaar 2016 zijn de BMW K 1600 GT, K 1600 GTL en de BMW K 1600 GTL Exclusive niet alleen verkrijgbaar in nieuwe lakkleuren. Met het oog op veiliger motorrijden zijn de modellen voortaan standaard uitgerust met ABS Pro en een dynamisch remlicht.

Een overzicht van de nieuwe kenmerken van de K 1600 GT, K 1600 GTL en K 1600 GTL Exclusive:

 • Standaard uitgerust met ABS Pro en dynamisch remlicht.
 • Nieuwe lakkleur Cosmicblau metallic/Blackstorm metallic (GT).
 • Nieuwe lakkleur Ozeanblau metallic matt (GTL).
 • Nieuwe lakkleur Sparkling Storm metallic (GTL Exclusive).

De lakkleur Sakhirorange metallic/Blackstorm metallic is niet langer beschikbaar (GT).

De lakkleur Magnesiumbeige metallic is niet langer beschikbaar (GTL).

De lakkleur Mineralweiss metallic is niet langer beschikbaar (GTL Exclusive).